..

Followers

Thursday, May 9, 2013

sticker note

Asalamualaikum,


nampak tak nampak tak ni aku baru buat design untuk header kat blog ni.Tiap kali blogwalking kat blog2 orang aku tengok header dorang comey2 tapi blog aku?Alahai bosan tahap maksimum kuasa 2.Nampak tak siap ada kuasa kuasa tu.Tu menunjukkn memang bosan.haha.so aku decide time tak de kerja nak buat,aku merajinkan diri buat header ni.Nampak simple kan,Duhh tahu tahu tapi aku tak kisah sangat pun pasal header ni buat ada2 je.*nampak tak ayat give up.


Memandangkan cuti aku yang ada lagi berbakul bakul ni aku merajinkan diri nak taip blog.Duhh macam kucing aku rasa makan tido makan tido.Tetiba mood fresh gila pepagi ni nak menaip blog.Dalam plan sebenarnya nak gi pantai hari ni.Tapi kejap lagi.Dalam pukul 10pagi nanti.*tengok jam baru 6.30 pagi.
ok sebenarnya tak de motif pun nak gitau benda tu semua saja nak buat ayat klimaks.Lulz


 *kau tengok landing secara like a boss nyer kucing ni pagi2.Ambik udara segar 
mungkin atau merenung masa depan? ok tak lawak.

Oleh kerana cis tak payah gramatis sgt lah kan.Okey again oleh kerana sekarang aku tengah cuti sem  so semua bebarang dekat kamsis aku kena angkut bawak balik.Series bilik aku dah macam hape dengan barang2 yang omaigod.Mula2 daftar kamsis suci je bawak kan.Lama2 kalau dah tiap minggu pergi bandar korang boleh pikir secara logik tak apa yang selalu beli.Tudung la baju la bla bla.Ok ayat demand macam hape.Bila time aku kemas hari tu masa nak balik.Terpikir sendiri 

''apsal macam banyak je barang aku ni,masa daftar macam cikit'

then aku gelak sorang2.nasib baik roomate aku takde masa tu.Kalau ada tak ke dia kata aku belum makan ubat lagi,

ok berbalik citer pasal bilik aku tadi  *kau ingat drama.

Jadi nak tak nak aku kena kemas kan lah cikit2 even sebenarnya takde lah kemas mana tapi cukup selesa lah kalau kucing aku nak lari2.Ok tak lawak.

Dan tengah aku kemas  barang2 aku tetiba.........................................................


Pada yang tak tahu tu adalah sticker note yang bebudak sekolah acah acah buat note tapi sebenarnya dok menampal sana sini dan salah seorang mangsanya aku.kalau tak tahu lagi sticker note tu apa pi seacrh google.Mesti tertanya tanya macam mana ada benda ni kat simpanan aku kan.Ceh macam nak tahu sgt je,Pirah dea.


Tahun 2011 disekolah tingkatan 5
waktu tak dapat dipastikan.


Dalam kelas belajar matematik dengan muka tepu,yelah aku ni mana nak minat belajar kira2 sangat.Waktu sekolah pun markah exam parat2 hidung je,Bak kata cikgu add math aku kalau takde hidung dah lama lemas.Ok merepek jauh.Masa tu tak silap aku waktu kelas tambahan.Haa lagi lah orang semua sedap sedap dah balik makan sambil layan telenovela indon aku duk kat kelas lagi belajar matematik.Aish alamatnya memang kelaut lah.Aku bukan  la tak suka tu macam ayat kejam sangat,tapi kurang minat dengan subjek matematik dan sejarah.Tapi tak tahu lah macam mana SPM aku boleh dapat A sejarah.Berkat tengok muka cikgu agaknya,Nampak tak dah hidung tinggi kat situ.Lulz.

Balik semula citer tadi,aku pun tepu duduk dalam kelas matematik,dan tetiba dapat idea untuk keluar jejalan jap pergi toilet. *sebenarnya alasan nak elak semata-mata.Pada sesapa yang baca sila tinggalkan amalan ini.lulz.Aku pun dengan senang hati keluar dan jejalan ambik udara segar kat sekolah. padahal masa tu kelas dah nak habis pun.

lepas 10 minit..


Aku pun penuh semangat balik ke kelas semula dengan harapan kelas dah habis.Tap tap memang kelas dah habis dan tersengih jugak masa tu.Tapi ada sesuatu yang aku rasa pelik masa tu.Aku tengok muka kawan2 aku yang lelaki tersengih2 dan muka tahan gelak bila aku masuk kelas.Aku buat dono  *kalau tak tahu dono apa pi google, dan terus pergi meja aku dan maigadddddddddddddddd. habis satu meja penuh dengan binatang sticker note tu dengan tulisan macam mintak penyapu kat muka.Aku dengan muka pasrah dan ngedhaa pi ambik satu2 yang mereka tampal tu.Dalam hati macam qwertyuio !!!


nota : Kau takkan tahu kadang2 benda yang buat korang rasa noob gila sebenarnya akan jadi satu kenangan manis yang bikin korang gelak sorang2 bila refresh balik.


Berita lain.
10.5.2013
Selamat ulangtahun buat ayah tercinta AHMAD PARID HJI SARIANI.moga ayah dipanjangkan umur dan murah rezeki.Pagi tadi wish kat phone je sebab minggu ni ayah tak balik.sob sob.
You are the best in my life.Much of love. :)

Berita lain-lain.
Aku tengah search lagu apa yang best untuk nak ganti lagu kat dalam blog aku ni.Bila aku dengar lagu kat blog aku ni memang sedih plus jiwang sangat pun ada,So nak letak lagu apa.Hardcore munkin?lulz sekali.
atau munkin justin bieber? *sila bash blog ini ramai2.lol
atau mungkin Micheal bubble? :)

No comments:

Post a Comment

 

Template by BloggerCandy.com